Tot allò relacionat amb l'empresa 7 i TRIA

Bibliopatis. El menjador que jo somio

Per somiar no s’han de tancar els ulls, s’ha de llegir”.

Michel Foucault

 

Conscients de la importància que té la lectura en el procés de desenvolupament i aprenentatge dels infants i joves, han aparegut les bibliopatis als menjadors, una experiència on queda representada la intel·ligència lingüístic-verbal. Hem tret la pols de llibres i novel·les que romanien quiets a la prestatgeria i els hem traslladat a l’espai de joc per excel·lència: el pati de la nostra escola.

Un espai on poder llegir sol, en parelles, en grup, llegir pels més petits de l’escola… En definitiva, un espai per llegir, compartir, somiar i gaudir.

 

Bibliopatis al menjador escolar
A continuació volem compartir amb vosaltres tres experiències per conèixer més de prop com esdevenen aquests espais literaris.

 

1A la nostra escola hi ha un racó ple de coixins, una catifa, un prestatge per desar les sabates i un altre per als contes. Es tracta d’un petit espai tranquil on estirar-se i gaudir d’una estoneta de lectura. En un inici estava pensat per fer a l’exterior, però el racó de l’escala és tan acollidor… recollit i emmarcat amb unes torretes plenes de flors! Aquest espai es va muntar amb tot de material reciclat.

Al principi com a estratègia per despertar interès la bibliopati funcionava només un dia a la setmana. Després dos dies, tres dies… Al final cada dia teníem llista d’espera! Ara és una activitat totalment integrada en l’espai del migdia de la nostra escola.

 

 

2En el nostre pati hi ha dos espais exteriors de bibliopati, un d’infantil i un altre de primària, tots dos sota porxo. Es varen muntar des del menjador i gràcies al suport de famílies de l’AMPA es va fer una inauguració pública!

Llibres de lectura, històries de fantasia o de coneixements. Contes de tapa dura per als més petits, àlbums il·lustrats, còmics… Aquest espai està a ple rendiment i són els infants qui el recullen. De tant en tant hem d’anar renovant els llibres per mantenir l’interès de tots, ho fem gràcies a les aportacions de les famílies, de 7 i TRIA i de la Bibliotecade l’escola.

 

 

3A la nostra escola hi trobem diversos espais al pati triats pels infants del menjador. Agafen la capsa i escullen el que volen llegir aquell dia. Darrere d’aquesta selecció de contes i llibres hi ha la feina de mares i pares, de la coordinadora de l’escola i del club de lectura del municipi.

Tots ells fan una selecció dels contes de la biblioteca escollint aquells que pel seu contingut i qualitat literària o originalitat consideren més adients. La biblioteca fa un préstec renovable, una bona pila d’exemplars que es presenten a la bibliopati per ser llegits i gaudits pels infants de l’escola!
 
 

Departament de projectes

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *