Tot allò relacionat amb l'empresa 7 i TRIA

Dinar de tardor al menjador

Dinar de tardor al menjadorLa tardor va començar el 23 de setembre i acaba el 21 de desembre, dia del solstici d’hivern.És l’estació més freda i seca de l’any i en són característics fruites i verdures com: la carbassa, els bolets o les castanyes.

 

Per això, el passat divendres 30 d’octubre, coincidint amb la festivitat de la castanyada, vam degustar un dinar de tardor als nostres menjadors escolars.

 

Per això en aquest àpat de tardor que vam oferir als nens i nenes que es van quedar a dinar al menjador, els vam oferir una degustació als productes de la temporada, amb colors ataronjats i gustos de la terra.

 

 

    • La carbassa: la reina de l’hort de tardor, és una de les verdures més conegudes que es fan servir arreu del món. Destaca per les seves propietats nutritives, té un alt contingut en vitamines A, C i E a més de potassi. Molts historiadors diuen que la carbassa té origen a l’Àsia meridional i d’aquí es va estendre per tot el món. Els nadius d’Amèrica del sud, la utilitzaven com aliment i a més aprofitaven les seves llavors per torrar-les i menjar-les per berenar. També l’aprofitaven per fer petites catifes, tallant-la en tires petites i les deixaven assecar per a després trenar-les. Hi ha molts tipus de carbasses. Poden variar de color i de textura, de rodones, allargades, planes, suaus, arrugades, verdoses, groguenques, vermelloses i ataronjades.
    • Els bolets: al bosc trobem moltes varietats de bolets i d’entre els comestibles, cadascun té el seu gust i el seu tacte característic. Per això cada tipus de bolet és ideal per cuinar d’una forma o altra. Des de salses de bolets, truites, carns amb bolets, a la brasa…. I com a exemple, aquesta recepta que l’any passat va guanyar el menú dels gustos del Restaurant l’Audaç , organitzat als menjadors.
    • La castanya: la fruita del castanyer, protagonista de la festa de La Castanyada, acompanyada dels panellets i els moniatos. Es mengen bullides, saltades o també se’n pot fer farina. També se’n cuinen plats com cremes, salses o com a acompanyament de plats de guisats, o en postres dolces, com el marron glacé (típic de França).

 

Durant el dinar de tardor dels menjadors, cuiners, auxiliars i monitors van amenitzar la vetllada disfressats de castanyeres, fent balls populars, tot creant caliu i ambient de festa.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *