Tot allò relacionat amb l'empresa 7 i TRIA

Joc de treball en equip: alfabetitza el meló

melóEl meló és una d’aquelles fruites per menjar en grup, per compartir. Posar un meló a taula i anar fent talls per tothom, o repartir-lo com a berenar en uns campaments i veure com tall a tall  el meló es va acabant.



Per això avui us proposem un joc de treball en equip, un valor important i que podem treballar des del lleure. El meló, una excusa perfecte per valorar el treball en equip i també per descobrir opcions culinàries al voltant d’aquest aliment.

 Desenvolupament de l’activitat

Aquesta activitat és adequada per totes les edats i té una durada d’uns 30 minuts.

Material: papers amb diferents maneres de fer servir el meló a la cuina

 

Comencem!

  • L’objectiu del joc és descobrir diferents maneres de servir o cuinar o el meló.
    Es formen grups de 5 nens i nenes i 1 altre infant, que serà el que comenci a córrer. Els grups es col·loquen en fila, asseguts a terra, de manera com si fóssim les puntes d’una estrella. Al mig ha de quedar un lloc buit.
  • El joc consisteix en què aquesta persona que no està en cap grup, començarà a córrer al voltant de les files que formen l’estrella. Quan aquesta vulgui, es pararà i tocarà el cap d’una de les persones que toca més a l’exterior de les files. Llavors, tota la fila s’haurà d’aixecar i córrer al voltant de l’estrella.
  • Quan aquests arribin al seu lloc, agafaran uns paperets on hi haurà escrit diferents maneres de cuinar o servir el meló (meló amb pernil, batut de meló, sorbet de meló, crema
    de meló…). Aquests paperets els tindran dintre d’una capsa al costat de cada fila.
  • Quan cadascú es posi d’acord i tingui el seu paperet on posi la seva recepta s’ordenaran per ordre alfabètic, deixant l’A al principi de la fila, només tindran 30 segons per fer-ho. Això es repeteix fins a ordenar les 5 puntes de l’estrella. El jugador que la para haurà de comprovar que estiguin ben ordenades.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *