Tot allò relacionat amb l'empresa 7 i TRIA

Recooperem: reaprofitament alimentari

Ja fa uns dies us parlàvem de la signatura d’un conveni a Corbera de Llobregat pel reaprofitament alimentari del menjar sobrant a les escoles, amb els objectiu de:

  • Reduir el malbaratament alimentari al menjador de l’escola
  • Aprofitar els excedents que no poden ser eliminats o reduïts mitjançant la donació a persones amb situació de risc social.

Avui, al Telenotícies Comarques, ha estat notícia un altre projecte que persegueix els mateixos objectius i amb el qual també col·laborem. En aquest cas es tracta del projecte Recooperem, dels menjadors escolars del Vallès Occidental.

El projecte Recooperem, cuina per compartir, està organitzat pel Consell Comarcal i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, amb la col·laboració de les escoles públiques, les empreses de càtering operadores dels serveis de menjador, els ajuntaments vallesans i els rebosts municipals. Actualment hi participen 11 escoles de 7 municipis.

Aquest projecte té dues vessants: la social i la mediambiental.

  • Per una banda es dóna cobertura a famílies que es troben en situació de vulnerabilitat, entregant-los plats cuinats a les escoles, amb les màximes garanties sanitàries.
  • Per altra banda, s’evita la generació de residus i el malbaratament alimentari.

Projecte Recooperem a MatadeperaAquesta setmana, l’escola Torredemer de Matadepera, on gestionem el servei de menjador escolar, s’ha adherit al projecte i al Telenotícies Comarques ha sortit aquest menjador, a la notícia: “Menjar sobrant d’escoles del Vallès Occidental es converteix en tàpers per a famílies amb pocs recursos“. A l’enllaç podreu veure el vídeo de la notícia.

El projecte, que porta en funcionament 6 mesos, des de setembre de 2015 fins a febrer de 2016, ja ha pogut repartir 2.000 àpats a famílies de la comarca i evitar generar 1.000 quilos de deixalles.

Com funciona el Recooperem?

  1. Cada dia, en finalitzar el servei del menjador de l’escola, el menjar sobrant apte pel consum es prepara com a àpats complerts en uns tapers i es congelen a -18ºC.
  2. Cada municipi organitza la recollida dels àpats, a través d’entitats socials o del Rebost Solidari.
  3. Amb aquests àpats es garanteix que els Rebost Solidaris i les entitats compten també amb aliments cuinats, completant l’oferta d’aliments bàsics que es recullen habitualment a través dels recaptes.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *