Avui, 23 d’abril, celebrem la Diada de Sant Jordi. Els carrers, les escoles i les cases s’omplen de llibres i roses. Per això, nosaltres us fem una proposta per Sant Jordi: un sopar diferent a casa, per gaudir en família d’una cosa tant quotidiana com cuinar, seure a taula i menjar.
Per aquest dia especial us proposem endinsar-vos en l’època medieval i sopar tal com ho feien en aquella època… amb les mans! Deixar que els nens mengin com es feia antigament, que experimentin amb el menjar i descobreixin així tots els sentits relacionats amb el fet de menjar és una experiència educativa molt positiva. Sobre la taula tots els sentits per disfrutar de veritat amb el menjar: la vista en veure un plat ben servit (potser pels mateixos infants), l’olfacte, l’oïda en escoltar el soroll del menjar al mastegar o mentre es cuina, el tacte (que no sempre poden experimentar) en notar les diverses textures de cada plat i el gust.
Per aquest sopar de Sant Jordi caldrà pensar un àpat adequat a la situació:
- A gust de tota la família
- Fàcil de menjar amb les mans (també la forma de servir-ho pot ajudar, com servir cremes o sopes en tasses, enlloc de plats)
Una proposta senzilla podria ser:
- Crema de verdures o sopa amb pasta petita
- Cuixes de pollastre
Per acabar de completar aquest esdeveniment familiar podeu decorar el menjador i la taula. Potser podeu aprofitar manualitats que els infants hagin fet a l’escola o a l’esplai. Sinó podeu fer-ho a casa: mireu quines idees més originals per Sant Jordi hem trobat a Pinterest!
Sobretot, no oblideu rentar-vos les mans abans i després de menjar!
Per acabar la jornada, podeu llegir la llegenda de Sant Jordi o algun conte que hagueu comprat durant el dia.
I per aquells que ja esteu pensant excuses, com per exemple que entre setmana no teniu temps…. us proposem una alternativa! Què us sembla si aprofiteu la diada de Sant Jordi per començar a preparar el sopar medieval que podeu fer el cap de setmana? Comenceu a pensar amb els nens el menú, a preparar la decoració… i el cap de setmana a gaudir de l’àpat!