Tardor, dolça tardor…
Avui volem compartir amb vosaltres una deliciosa recepta de melmelada de figues!
Què necessitem?
- 1 quilo de figues coll de dama
- 300 grams de sucre panela
- El suc d’una llimona
- Un trosset de branca de canyella
Com ho fem?
Primer de tot rentarem bé les figues, amb aigua abundant, els hi tallarem el coll i les partirem en quatre trossos.
Les posarem en una cassola i hi afegirem el sucre, el suc de llimona i la branca de canyella (un trosset). Deixarem macerar un parell d’hores.
Posarem la cassola als fogons, a coure a foc baix i remenem de tant en tant. Cuinarem durant 30 minuts i passat aquest temps traurem la branca de canyella i triturarem, més o menys segons ens agradi de textura.
Deixarem coure 30 minuts més, remenant constantment perquè no se’ns enganxi.
Per saber si la tenim a punt, podem refredar una mica en un plat i veure la textura. Quan tinguem la textura desitjada apagarem el foc.
Prèviament haurem fet bullir els pots i els tindrem nets i escorreguts.
Els omplirem amb la melmelada en calent, taparem bé i els posarem drets en una olla amb aigua bullent (que l’aigua els cobreixi), durant uns 10 minuts.
Deixem refredar i guardem en un lloc sec i fresc.
I llestos! Ja podeu degustar aquesta deliciosa i dolça recepta, perfecta per acompanyar torrades i formatges, entre molts d’altres!
Us animem a cuinar-la en família i que ens compartiu l’experiència a través de les xarxes!