Aquest mes de novembre, un dels plats del nostre menú dels menjadors escolars que acostuma a agradar molt als nens i nenes, han estat les mandonguilles a la jardinera.
Vols saber com fem les mandonguilles del menjador?
Recepta de mandonguilles a la jardinera
Ingredients
- mandonguilles de vedella i porc
- pèsols
- pastanaga
- patata
- farina de blat
- farigola
- romaní
- Per la picada…
- pa
- all
- ametlla
- oli d’oliva
- julivert
- Pel sofregit
- ceba
- tomàquet
- pebrot verd
- vi blanc
- sal
- oli d’oliva
- pebre vermell
Si voleu també podeu fer les mandonguilles vosaltres, als nens els encantarà ajudar-vos a cuinar, tot fent pilotetes de carn que després es menjaran!
Per fer les mandonguilles, simplement barregeu els dos tipus de carn (meitat i meitat o al vostre gust), salpebreu i hi afegiu un ou, julivert i una mica d’all trinxat i barregem. Hi afegim una llesca de pa mullada amb llet i ho barregem ben barrejat. Ara ja podeu començar a fer boles, amb ajuda d’uns mica de farina perquè no s’enganxin massa a les mans.
Elaboració
Enfarinarem les mandonguilles i les fregirem a la fregidora (també ho podeu fer-ho a la mateixa cassola). Les apartem i les reservarem.
En una cassola, amb un bon raig d’oli, hi sofregirem la ceba ben petita i el pebrot tallat a tiretes, els confitarem amb una mica de sal. Per confitar-los els deixarem a foc molt lent, que poc a poc es rendeixin, perdin la duresa i es vagin enrossint fins que la ceba quedi ben melada. Aquest procediment haurà de ser lent (uns 20 min.) i necessitarà que remoguem de tant en tant. Afegirem el vi blanc i deixarem reduir 5 minuts més.
Després afegirem el pebre vermell i acte seguit, sense deixar que el pebre se’ns faci gaire, afegirem el tomàquet triturat. Deixarem a foc molt lent que la cocció ens redueixi la salsa durant 30 minuts (recordeu, a foc molt lent). Ho triturarem.
Per una altra banda, prepararem una picada. En una paella amb oli calent fregirem un a un tots els ingredients: el pa, els alls (desgranats i pelats), el julivert (sencer, sense picar), les ametlles i ho anirem posant tot en un pot on després puguem triturar-ho. Triturarem i afegirem al sofregit.
Mentre s’acaba el sofregit, pelarem i tallarem les pastanagues i les patates a daus petits i ho reservarem. Tot seguit incorporem les mandonguilles, juntament amb els pèsols i les pastanagues i les patates reservades, afegirem les herbes aromàtiques i una mica d’aigua, i deixarem coure a foc molt lent i que la cocció ens redueixi la salsa durant 20 minuts, (recordeu, a foc molt lent).
Servirem ben calentes i a menjar!!!
Us animeu a preparar-les a casa?