Tot allò relacionat amb l'empresa 7 i TRIA

Ja fa 25 anys!

Logo 25 anys 7 i TRIA

Ens deixeu seguir compartint amb vosaltres vivències d’aquests 25 anys?

Si al setmana passada vam compartir amb vosaltres un escrit, on l’equip de socis de 7 i TRIA feia un resum d’aquests 25 anys, avui us volem deixar amb un altre article de la revista, en què el nostre company, el Lluís Campmany, que treballa a l’empresa des dels seus inicis, ens explica la seva experiència en primera persona.

Gràcies Lluís!

 

Tinc la sort d’haver estat treballador de 7 i TRIA des dels seus inicis i per això us puc fer un breu relat de la seva història: Corrien els principis dels anys 90 i un grup d’amics, que provenien del món de l’esplai i les colònies d’estiu, van decidir muntar algun tipus de petit negoci relacionat amb el lleure, la cultura i l’educació. Com que eren 7 li posaren com a nom 7 i TRIA, en referència també al fet que tenien força oferta de serveis per “triar”.

Per complementar l’oferta d’activitats i serveis de tipus lúdic i educatiu van obrir també una botiga de material escolar, llibres de text i llibreria en general. Ben aviat, però, varen decidir tancar-la per dedicar-se exclusivament a l’oferta de serveis. Que en celebrar els 20 anys d’empresa encara quedessin al magatzem llibretes, esborradors, regles… de l’estoc d’aquella botiga inicial fa pensar que potser sí que van fer bé amb el canvi.

Imatge antiga de 7 i TRIA

Al principi, a més del servei de monitoratge en menjadors escolars i alguna activitat  extraescolar, també s’organitzaven serveis d’animació i d’espectacle en festes infantils i populars. Els mateixos socis pensaven i estructuraven els espectacles i les animacions temàtiques (Carnestoltes, Castanyada, Nadal, aniversaris…), confeccionaven el que els calia i hi actuaven. En aquella època era molt fàcil trobar-los pintant, cosint, assajant i després, convenientment disfressats, enfilats en altes xanques i vehicles transformats, tocant instruments o manipulant elements d’espectacle, animant, jugant, cantant i ballant allà on els demanaven.

Rocodrom antic 7 i TRIAEn una nova etapa de creixement es va crear un rocòdrom (pensat, dissenyat i creat també per ells mateixos) i es va oferir un servei d’activitats d’aventura, amb rocòdrom, ponts penjats i tirolines, que tingué força èxit. A més de fer tirolines i rocòdroms en moltes festes i escoles, s’arribà a muntar un gran rocòdrom i fins a 6 llargues tirolines durant diverses edicions de la multitudinària Festa dels Súpers de TV3.

També es comprà i gestionà, durant uns anys, la casa de colònies Cal Diable al poble de Pontons, a l’Alt Penedès, oferint estades i activitats per a sortides escolars, colònies d’estiu i d’escoles, etc.

A poc a poc, però, el que anava fent créixer i consolidava l’embrionària empresa eren principalment els serveis de menjadors escolars. Al cap dels anys va començar a evolucionar cap a una empresa de gestió que es va anar ampliant amb més treballadors per poder cobrir la creixent demanda de serveis.

Així, es va anar relegant la part d’animació i d’aventura per concentrar tot l’esforç i la feina en els cada cop més nombrosos menjadors escolars que havien de gestionar. S’estructurà l’empresa en departaments cada cop més definits (gestió, pedagògic, comptabilitat…) i el nombre d’escoles en les que es gestionaven serveis i de monitors contractats per poder oferir-los, anà creixent i creixent.

En una nova etapa, s’amplià l’oferta per passar a gestionar també cuines i serveis de càtering i es muntà una cuina central per a preparar-hi el menjar per a les escoles o centres on no es feia al mateix lloc.

Actualment, doncs, vint-i-cinc anys després de la seva creació, 7 i TRIA es dedica principalment a la gestió de serveis educatius i d’alimentació en menjadors escolars, estenent-se per un ampli ventall d’escoles i centres distribuïts per bona part de Catalunya.

Enhorabona a tothom que hi està implicat, d’una o altra manera, per aquest quart de segle d’existència de 7 i TRIA. I esperem poder seguir sumant força anys més d’experiències i evolució.

 

Lluís Campmany
Departament de riscos laborals

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *