Tot allò relacionat amb l'empresa 7 i TRIA

Comunicat als treballadors i treballadores de 7 i TRIA

NOU logo 7itria color - fons transparent

 

Sant Andreu de la Barca 4 de febrer de 2014.

Benvolgut/a.

El proper dijous, 6 de març, s’ha convocat una vaga del sector del Lleure Educatiu per tal d’afavorir la posició de força de la part social en la negociació del 3er Conveni Col·lectiu del Lleure educatiu i la Animació Sociocultural. Un conveni que portem més de tres anys negociant.

Des de 7 i TRIA creiem que poder fer vaga és un dret fonamental de tots els treballadors i treballadores. També és un dret però, donar-vos la nostra versió de la situació en la que ens trobem en la negociació del conveni.

Des de sempre, 7 i TRIA ha encapçalat un paper destacat en les negociacions de tots els convenis col·lectius del sector i ha estat la primera en lluitar per millorar les condicions dels treballadors i treballadores. La nostra voluntat i implicació en la millora del sector ha estat constant durant tots aquests anys.

Els dos primers convenis varen representar la consolidació del Lleure Educatiu i el reconeixement de la nostra feina, ja que el conveni col·lectiu és una de les eines mes importants per dignificar i fer visible un sector.

Ara però, les negociacions del tercer conveni han arribat a un punt molt complicat. Des del començament de les negociacions vàrem posar sobre la taula el moment de crisi que es començava a viure i la impossibilitat de continuar amb els percentatges d’augments salarials que s’havien fet en els darrers anys. El Departament d’Educació  ja feia 3 cursos que havia congelat el preu màxim, coincidint en un moment en el què el nombre de nens i nenes que anaven als menjadors, serveis d’acollida, extraescolars i casals d’estiu baixava sense parar, i no es veia  que en un període curt de temps es pogués millorar. Cal tenir en compte que tot i el preu del menjador i de la majoria de serveis congelats, la pujada en els 3 anys havia estat d’un 7,25%.

En l’inici de la negociació del 3er conveni vàrem plantejar la impossibilitat d’augmentar els salaris d’acord amb l’IPC sabent que això volia dir pèrdua de poder adquisitiu, però també conscients que pràcticament cap conveni en aquell i aquest moment prenen com a referència l’IPC.  La nostra proposta era prendre com a base per les pujades altres indicadors econòmics que poguéssim consensuar amb el sindicats i que ens permetessin fer viable econòmicament el sector. Ni aquesta proposta ni augments que no prenguin com a referència l’IPC han estat acceptades pels sindicats.

En aquest punt que ens trobem; és voluntat de 7 i TRIA no retallar ni sous ni drets i, tot i la precarietat econòmica,  fer petits augments. Però no podem fer front a l’augment salarial que es planteja a la taula de negociació  per signar el conveni.

Com a conclusió,  volem que sapigueu que mai hem proposat una baixada salarial ni de condicions laborals,  mai ha estat intenció la desaparició del conveni i vàrem signar fa mesos un acord de vigència permanent, i que seguirem lluitant com a empresa del sector per fer compatible les condicions laborals dels treballadors i treballadores amb la viabilitat econòmica dels serveis educatius.

Gràcies per llegir aquesta carta  i per donar-nos el dret a explicar-nos. Per qualsevol dubte, restem com sempre, a la vostra disposició.

Molt cordialment.

Els responsables de 7 i TRIA

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *