La tardor és època de colors: carbassa, moniatos, palosantos, castanyes…. Avui us proposem receptes per cuinar amb nens on l’ingredient principal són els moniatos!!
Segur que molts de vosaltres, aquests dies, de castanyada heu menjat panellets, castanyes i moniatos. Però.. ara que les botigues són plenes d’aquesttubercle, us sembla si decobrim noves manares d’assaborir-lo?
Per això, avui, ampliem el nostre catàleg de receptes per cuinar amb nens, amb dues propostes (que podem elaborar per menjar juntes o separades).
Crema de moniato
Ingredients
- 3 moniatos
- 1 porro
- 1 patata (mitjana)
- Podem aromatitzar (segons el gust de cadascú) amb: nou moscada, canyella,
- Sal
- Pebre
- Mantega
- Opcional: pinyons, castanyes, bolets, castanyes, xips de moniato
- Entre 1/2 i 3/4 de litre de brou o aigua
Elaboració
- Pelem i tallem a daus els moniatos i la patata
- Netegem i tallem a trossos el porro
- Posem mantega en una cassola.
- Quan estigui desfeta hi afegim el porro, fins que agafi una mica de color
- Afegim el moniato i la patata i ho deixem sofregir uns 10 minuts.
- Cobrim la verdura amb aigua (o caldo, si ho preferim). Salpebrem i deixem bullir, tapat, fins que estigui tou (entre 20 i 30 minuts, aproximadament).
- Apaguem el foc i triturem amb una batedora. Abans podeu retirar una mica de caldo, que podreu anar afegint segons la textura que vulgueu per aquetsa crema. Així us evitareu que quedi massa líquida.
- Ara podeu aromatitzar amb les espècies que més us agradin: canyella, nou moscada, curry… (ja que cuineu amb nens, pregunteu-los a ells i deixeu que l’hi donin el seu toc)
- Per decorar la crema podeu fer-ho amb:
- Bolets saltejats a la paella
- Castanyes cuites
- Pinyons torrats, lentament, a la paella
- Xis de moniato (recepta que us expliquem a sota)
- Pregunteu als petits cuiners, segur que també tenen idees per decorar la crema.
- Com que aquests elements decoratius que us proposem, s’estoven ràpidament, podeu servir-los directament a la taula i que cadascú es serveixi al seu gust.
Xips de moniato
Ingredients
- Moniatos
- Oli
- Sal
Elaboració
- Pelem els moniatos
- Tallem a gust del consumidor (allargats o a rodanxes), a talls fins
- Anem fregint (foc mig-alt).
- Retirem de la paella i escorrem l’oli
- Salem
Aquests xips els podrem menjar per acompanyar plats. Per exemple, la crema de moniato que us acabem de proposar. Però també per acompanyar, per exemple, qualsevol plat de carn o peix.
També el podeu fer com si fossin patates fregides.
Bon profit!!