Ara fa dies que no compartim cap recepta i per això volem aprofitar que n’és temps, per fer unes delicioses faves a la catalana!
El millor moment per consumir faves és durant la primavera, a més són un producte molt recomanable per les nombroses propietats nutricionals que tenen.
Què necessitem?
- 750 g de faves
- 357 de pèsols
- 150g de cansalada viada
- 150g de botifarra negra (sense la pell)
- 6 alls tendres
- 3/4 parts d’un got de vi dolç
- menta i julivert
- 1 fulla de llorer
- oli d’oliva verge
- sal i pebre negre
Com ho fem?
- Escalfem l’oli d’oliva en una cassola.
- Hi posem la cansalada tallada a trossets petits (és molt important que la cansalada quedi ben cuita i rossa).
- Afegim sal i una mica de pebre negre.
- Fem el sofregit: piquem les cebes i els alls tendres, i els sofregim amb una mica de sal. Anem barrejant amb l’espàtula.
- Fem un farcell amb les espècies de fulla netes i escorregudes (menta, llorer i julivert) i les afegim al sofregit. Ho deixarem coure tot durant 5 minuts.
- Després afegim les faves i el vi dolç. Remenem i tapem la cassola i deixem que cogui 5 minuts més.
- Afegim els pèsols, remenem i tornem a tapar. Pujarem el foc al màxim durant 5 minuts.
- Passat aquest temps remenem i afegim la botifarra negra sense pell, amb compte de barrejar poc (perquè es barregi) però sense que es desfaci.
- Deixem reposar 2 minuts i ja podem servir-ho.
BON PROFIT!
Si us animeu a preparar aquest plat en família, compartiu-ho a les xarxes i etiqueteu-nos @7itria (Instagram, Twitter i Facebook)!!!