RECEPTA! Faves a la catalana

Ara fa dies que no compartim cap recepta i per això volem aprofitar que n’és temps, per fer unes delicioses faves a la catalana!

El millor moment per consumir faves és durant la primavera, a més són un producte molt recomanable per les nombroses propietats nutricionals que tenen.

faves banner

Què necessitem?

  • 750 g de faves
  • 357 de pèsols
  • 150g de cansalada viada
  • 150g de botifarra negra (sense la pell)
  • 6 alls tendres
  • 3/4 parts d’un got de vi dolç
  • menta i julivert
  • 1 fulla de llorer
  • oli d’oliva verge
  • sal i pebre negre

Com ho fem?

  • Escalfem l’oli d’oliva en una cassola.
  • Hi posem la cansalada tallada a trossets petits (és molt important que la cansalada quedi ben cuita i rossa).
  • Afegim sal i una mica de pebre negre.
  • Fem el sofregit: piquem les cebes i els alls tendres, i els sofregim amb una mica de sal. Anem barrejant amb l’espàtula.
  • Fem un farcell amb les espècies de fulla netes i escorregudes (menta, llorer i julivert) i les afegim al sofregit. Ho deixarem coure tot durant 5 minuts.
  • Després afegim les faves i el vi dolç. Remenem i tapem la cassola i deixem que cogui 5 minuts més.
  • Afegim els pèsols, remenem i tornem a tapar. Pujarem el foc al màxim durant 5 minuts.
  • Passat aquest temps remenem i afegim la botifarra negra sense pell, amb compte de barrejar poc (perquè es barregi) però sense que es desfaci.
  • Deixem reposar 2 minuts i ja podem servir-ho.

BON PROFIT!

 

Si us animeu a preparar aquest plat en família, compartiu-ho a les xarxes i etiqueteu-nos @7itria (Instagram, Twitter i Facebook)!!!

Similar posts

No s'han trobat comentaris

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Arxiu mensual