La tardor ja és aquí i amb ella també arriba la Castanyada!! És temporada de menjar castanyes i moniatos, torrats al foc o al forn. Però… heu provat de menjar els moniatos d’altres maneres? Segur que als nens els encantarà.
Algunes idees per cuinar el moniato: al forn, en forma de xips o patates fregides, puré, barrejat amb verdures com si fos patata, ….
I avui te’n portem una de molt especial: coca de moniato!
L’hem trobat al blog “Cuina per a llaminers“. Ens ha agradat molt com comença l’article, un dia de pluja que es converteix en un dia d’experimentació culinària! Ja sabeu que això ens encanta, que busqueu receptes per fer amb nens, que experimenteu amb ells, cuineu en família, …
“Dies com aquests són els que t’indueixen a aixoplugar-te a la cuina i a encendre el forn per buscar comfort. És la tardor. I amb ella, vénen tots els seus fruits, com el moniato. Així que veient el panorama del cap de setmana, vaig decidir inventar-me una recepta de coca de moniato”
Ingredients
- 200 g de moniato cuit
- 60 g d’oli d’oliva de gust suau
- 50 g de sucre morè
- 3 ous grans
- 50 g de sucre blanc
- 75 g de farina fluixa
- 1 cullerada petita d’impulsor (Royal)
- 1 cullerada petita de canyella
Preparació
Coem el moniato, al foc, al forn o al microones (també pots aprofitar si t’han quedat moniatos cuits de la castanyada). El pelem i l’aixafem bé amb una forquilla. Afegim l’oli d’oliva, el sucre morè i ho barregem fins aconseguir una barreja homogènia.
Separem les clares dels rovells. I en un bol muntem les clares al punt de neu. Hi afegim el sucre blanc i bateguem 2 minuts més.
En un altre bol muntem els rovells fins que quedin pàl·lids i tripliquin el seu volum.
Barregem els rovells muntats a la mescla de moniato i remenem amb l’espàtula suaument.
Afegim la farina tamisada, l’impulsor i la canyella. Ibarregem.
Finalment, incorporem les clares muntades en tres fraccions, barrejant poc a poc.
Preescalfem el forn a 200ºC, untem el motlle amb mantega o oli i hi aboquem la preparació. Enfornem durant 1 hora a 180ºC (fins que l’escuradents surti net).
A mitja cocció, podem empolsimar amb una mica de sucre.
El deixem refredar a temperatura ambient.