Tot allò relacionat amb l'empresa 7 i TRIA

Les al·lèrgies al menjador escolar

Per aquells que treballem en menjadors escolars, sabem que és important poder atendre les necessitats de tots els infants. El cas de les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries n’és un clar exemple, ja que hem d’estar preparats per poder atendre els infants que en pateixen i que puguin fer ús del servei de menjador amb normalitat.

Logo Immunitas VeraPer això treballem plegats amb Immunitas Vera, organització de referència a Catalunya en tema d’al·lèrgies.

 

Avui compartim amb vosaltres un article sobre “L’acollida del comensal amb al·lèrgia”, del seu blog, on es detalla tot el que cal tenir en compte, aspectes que recollim en els protocols d’al·lèrgies al menjador escolar.

 

Per acollir amb seguretat aquests infants al menjador cal treballar en:

  • Prevenció: és important recollir correctament la informació d’al·lèrgies dels usuaris del menjador, mantenir una bona comunicació entre família i menjador, establir protocols d’actuació i sobretot, cal que tot l’equip de menjador estigui format i informat.
  • Seguretat: des dels ingredients que fem servir, passant per la manipulació i unes adequades condicions de neteja.
  • La individualitat de cada plat: quan es confecciones els àpats, el palt dels comensals amb al·lèrgies s’han de contemplar de forma individualitzada, tant pels ingredients, com per la manipulació, que han de complir totes les condicions de seguretat de l’al·lèrgic.
  • És important pensar en la socialització dels alumnes amb al·lèrgies. Cal aplicar les mesures de prevenció i seguretat necessàries, integrant-les al màxim en la “normalitat” del funcionament del servei.

Alumnes amb al·lèrgies al menjador

Podeu llegir l’article complert Acollida del comensal amb al·lèrgia, al blog d’Immunitas Vera.

 

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *