Tot allò relacionat amb l'empresa 7 i TRIA

Dia Internacional de les dones

Avui és el Dia Internacional de les dones, un bon dia per pensar en com, des dels menjadors escolars, eduquem en la igualtat de gènere.

Dia Internacional de les Dones

 

Des del Departament d’Educació, ens proposen fer-nos nostre el lema de les Nacions Unides per al 8 de març d’aquest any “Pensem en igualtat, construïm amb intel·ligència, innovem per al canvi” i proposen algunes activitats i recursos que es poden fer a les escoles.

 

Són activitats i recursos que podem fer servir no només avui, sinó en el nostre dia a dia al menjador, treballant amb els infants.

XTEC – Dia Internacional de les Dones 2019

 

Una de les activitats que ens proposen és explicar contes, us proposem unes quantes activitats relacionades amb contes per treballar la igualtat de gènere:

  • Expliquem contes: contes on les dones siguin protagonistes, que fomentin la superació d’estereotips sexistes.
  • Representem contes: si volem fer una mica de teatre.. podem representar-los.
  • Debat: després d’explicar o representar els contes, en podem parlar i debatre en grup.
  • Des de Rosa Sensat han fet un recull de contes, que us poden servir.
  • I dels contes clàssics què? Podem debatre els valors que transmeten alguns contes de tota la vida, i com homes i dones hi són caracteritzats.
  • També podem reinventar contes clàssics, entre tots. O bé, explicar versions de contes, com les que podem trobar aquesta guia del Govern de Cantabria: Siete rompecuentos para siete noches.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *