Dijous llarder, comença el Carnaval!

Tot i que ja fa dies que a moltes escoles ha començat el Carnaval i que el Sr. Carnestoltes va donant consignes boges… avui, dijous llarder (o dijous gras), és el dia que tradicionalment marca l’inici del Carnaval.

I per dijous gras la tradició és menjar truita, butifarra d’ou o coca de llardons. Sabeu per què?

 

 

La festa de Carnaval està estretament lligada a la Quaresma. Uns dies en què moltes coses estaven prohibides, com per exemple, el consum de carn i menjars calòrics. La Quaresma comença just després de Carnaval. Per això, durant aquests dies, eren els últims per menjar tot allò que després no es podria menjar. “Curiosament”, la dieta de Quaresma ha desaparegut (o pocs seguidors té), però les tradicions culinàries que ens proposa Carnestoltes segueixen ben vives.

Així que ja ho sabeu. Avui podeu passejar per algunes fires que organitzen algunes poblacions, menjar butifarra d’ou, truita (o una combinació de les dues: truita de butifarra d’ou) o coca de llardons. Bon profit!

Això si, amb tant de menjar no us oblideu de preparar les vostres disfresses!! I a gaudir del Carnaval!

Similar posts

No s'han trobat comentaris

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Arxiu mensual