Pares i mares és hora de jugar

Segur que els Reis Mags han omplert les vostres cases de jocs i joguines que els nens els han demanat, entre altres: videoconsoles, jocs de taula, pilotes, jocs per videoconsoles, … Per això volem compartir amb vosaltres, pare si mares, aquest article d’opinió, que el nostre company José Vicente Catalan va escriure a la revista de 7 i TRIA fa alguns anys.

A què juguem?

Nen jugant

Sovint ens alarmem, no sense càrrec de consciència, de la quantitat d’hores que passen els nostres fills/es davant de la ds, la wii o la play.

 

Hiperegalats i amb joguines escampades arreu, els petits reis i princeses de la casa no saben a què jugar, no tenen amb qui, millor dit.

 

Perdut el carrer com a espai de joc, amb els pares i mares fent de la vida, feina i els moments d’oci, consum. El joc com a eina formativa universal s’individualitza. Els infants troben en les màquines, el temps que no els donem els adults.

“Papa, a què juguem? Papa, és que no jugues amb mi”

Cansats i egoistes encenem la tele. Potser és que amb tanta obligació i tanta síndrome Peter Pan oblidem jugar, transmetre l’alegria del viure, del compartir, d’inventar-se, imaginar móns i regles més divertides que suportin la realitat.

 

D’aquesta manera els nostres fills/es son cada dia més “nens perduts” i nosaltres, paradoxalment, més Capità Garfio.

 

Consells per a mares i pares nàufrags:

  • Deixa’t anar, imagina’t amb ells/es.
  • Oblida’t de tu, ja sabem que és difícil, i pensa en ells/es, almenys una estona.
  • Juga a llegir, els llibres són un descobriment i una gran alternativa.
  • Comparteix estones de vídeo consola, sabràs a què juguen i perquè, crearàs complicitats i gaudiràs.
  • Observa’l jugant, sense que se n’adoni, coneixeràs la seva realitat i les seves preferències.
  • Juga a jocs de taula (són un recurs meravellós).

Jugar es fer-se. Fer-se es jugar.

 

Si vols informació escriu un mail a cata@7itria.cat i us farem arribar tot un seguit de recomanacions de jocs de taula segons l’edat.

Similar posts

No s'han trobat comentaris

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Arxiu mensual