Tot allò relacionat amb l'empresa 7 i TRIA

Jocs en moviment

Avui, Dia Internacional de l’activitat física, us deixem dues propostes de jocs en moviment. Una bona alimentació i activitat física són indispensables perquè els infants creixen en salut.

Per això, el jocs en moviment que podem organitzar en espais com el temps de lleure del migdia, són ideals per promoure l’activitat física entre nens i nenes, mentre aquests gaudeixen jugant amb els companys.

Ah!! I penseu que no només es podem fer jocs com aquests durant el temps de migdia. Una trobada familiar, un aniversari, una tarda de parc, … Són moments ideals per seguir jugant i movent el cos. I segur que se us acudeixen molts altres jocs per moure el cos.

la-xerranxa-dia-activitat-fisica

Tomàquet verd, tomàquet madur!

Desenvolupament de l’activitat

  • Assigna a un dels nens el paper de “pagès” i a la resta el de “tomàquets”.
  • Digues-li al pagès que cridi “Tomàquet madur!” i que faci que els tomàquets corrin cap a ell el més ràpid possible.
  • Digues-li al pagès que cridi “Tomàquet verd!” quan ell vulgui i llavors els tomàquets hauran de deixar de córrer i buscar una postura absurda.
  • Digues-li llavors al pagès que “inspeccioni” als tomàquets per veure qui s’està movent encara.
  • I en comptes arrancar-los (eliminar-los del joc), digueu als  qui encara s’estiguin movent que ballin de forma ridícula com a compensació per moure’s quan s’havia dit “Tomàquet verd!”.

 

Deu passes

Desenvolupament de l’activitat

Hi ha dos equips en un espai determinat. Un equip té la pilota i se l’ha de passar amb les mans intentant fer deu passades seguides sense que la pilota caigui a terra. L’equip que no tingui la pilota ha d’intentar interceptar-la i començar de zero la puntuació dels deu passes. S’han de desmarcar amb molta rapidesa. No és permès tornar a passar la pilota a la persona que te l’ha passat. Si algú de l’altre equip toca la pilota es comença de nou la puntuació.

 

La compra

Desenvolupament de l’activitat

L’educador/a pregunta a un infant:

  • “Has anat al mercat?”, “si”
  • “què has comprat?” La resposta pot ser: una pilota, un arbre… (la resposta sempre ha de ser alguna cosa que tinguem al pati)
  • Tots els nens han d’anar ràpidament allà on hi ha la pilota, l’arbre… el nen/a que primera arribi agafa el torn de pregunta.

 

Sac de patates

Desenvolupament de l’activitat

Dos equips i dos camps diferents. L’equip A ha de passar un sac de patates i l’equip B ha d’impedir-ho. L’equip B ha de tocar els de l ‘A i els tocats quedaran immòbils. El sac de patates pot ser passat entre els jugadors de l’equip A i han d’arribar fins el mercat (a una marca delimitada al terra). Si l’equip B aconsegueix el sac de patates es canvia d’equip. L’equip B no pot passar al territori de l’equip A.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *