Joc de treball en equip: alfabetitza el meló

melóEl meló és una d’aquelles fruites per menjar en grup, per compartir. Posar un meló a taula i anar fent talls per tothom, o repartir-lo com a berenar en uns campaments i veure com tall a tall  el meló es va acabant.
Per això avui us proposem un joc de treball en equip, un valor important i que podem treballar des del lleure. El meló, una excusa perfecte per valorar el treball en equip i també per descobrir opcions culinàries al voltant d’aquest aliment.


 Desenvolupament de l’activitat

Aquesta activitat és adequada per totes les edats i té una durada d’uns 30 minuts.

Material: papers amb diferents maneres de fer servir el meló a la cuina

 

Comencem!

  • L’objectiu del joc és descobrir diferents maneres de servir o cuinar o el meló.
    Es formen grups de 5 nens i nenes i 1 altre infant, que serà el que comenci a córrer. Els grups es col·loquen en fila, asseguts a terra, de manera com si fóssim les puntes d’una estrella. Al mig ha de quedar un lloc buit.
  • El joc consisteix en què aquesta persona que no està en cap grup, començarà a córrer al voltant de les files que formen l’estrella. Quan aquesta vulgui, es pararà i tocarà el cap d’una de les persones que toca més a l’exterior de les files. Llavors, tota la fila s’haurà d’aixecar i córrer al voltant de l’estrella.
  • Quan aquests arribin al seu lloc, agafaran uns paperets on hi haurà escrit diferents maneres de cuinar o servir el meló (meló amb pernil, batut de meló, sorbet de meló, crema
    de meló…). Aquests paperets els tindran dintre d’una capsa al costat de cada fila.
  • Quan cadascú es posi d’acord i tingui el seu paperet on posi la seva recepta s’ordenaran per ordre alfabètic, deixant l’A al principi de la fila, només tindran 30 segons per fer-ho. Això es repeteix fins a ordenar les 5 puntes de l’estrella. El jugador que la para haurà de comprovar que estiguin ben ordenades.
Similar posts

No s'han trobat comentaris

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Arxiu mensual