Tot allò relacionat amb l'empresa 7 i TRIA

Bona revetlla!

Avui celebrem la revetlla de Sant Joan! La nit més curta i més màgica de l’any!

És tradició acompanyar la vetllada amb delicioses coques de crema, de fruites confitades, de llardons, de xocolata… Quina és la vostra preferida?

Per si encara no l’heu fet, des de 7 i TRIA compartim amb vosaltres una recepta (de les moltes que podeu trobar). Una oportunitat per cuinar en família, amb amics i amigues… i sobretot una oportunitat per gaudir tots i totes plegades.

Ingredients:

Per l’esponja o peu:

  • 70 g de llet
  • 10 g de llevat de forner
  • 100 g de farina de força.

Per la massa:

  • 300 g de farina de força
  • 80 g mantega (20+60)
  • 60 g sucre
  • 2 ous + aigua fins a 150 cc
  • 25 g llevat
  • 7,5 g sal
  • Aromes: ratlladura de llimona, canyella, vainilla, matafaluga…
  • 1 cullerada de llet molt freda.

Per guarnir:

  • 150-200 g de fruita confitada
  • 75 g de pinyons
  • Sucre.

Preparació:

  1. Primer de tot barregem els ingredients del peu o esponja, fins que ens quedi una pasta fina. Ho tapem i deixem fermentar fins que augmenti més del doble (3-4-10 hores a la nevera).
  2. Barregem la farina, la sal, el sucre, 20 g de mantega, els aromes i 2 ous i aigua fins a 150 cc.
  3. A continuació, afegirem el peu o esponja fermentat (la preparació que haurà fermentat prèviament). Ho remourem uns minuts.
  4. Afegim la mantega (60 g) a poc a poc, sense deixar de remenar.
  5. Afegim el llevat de forner, molt esmicolat, sense deixar de remenar.
  6. Finalment, afegim la cullerada de llet mooooolt freda per refrescar la massa.
  7. Retirem la massa del recipient, ajudant-nos de les mans untades amb oli, perquè la massa no se’ns enganxi! En farem una bola o forma arrodonida i la posarem en un bol amb oli. Ho taparem i deixarem fermentar uns 30-45 minuts.
  8. Un cop passat aquest temps, estirarem la massa damunt de paper, la pintem amb ou i la decorem al gust.
  9. Podem decorar-la amb fruita confitada, pinyons, crema, xocolata…
  10. Finalment, enfornarem a una temperatura aproximada de 190º (forn dalt i baix) entre 15-20 minuts.
  11. I ja tenim la nostra coca de Sant Joan! Bon profit!

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *