Pastís de tardor

20 carbassaA la tardor és característic trobar entre la varietat de fruites el caqui. De setembre a desembre és possible que les amistats i familiars te’n puguin fins i tot regalar si tenen l’arbre a casa i, de vegades, es fa difícil consumir a curt termini.

 

Proposem un pastís diferent i que no deixarà indiferent a qualsevol. El caqui és una fruita tropical pròpia de la tardor, el seu moment òptim de consum és quan està ben madur, quan millor es degusta el seu dolç sabor.

 

Ingredients:

  • 6 caquis ben madurs
  • 180 gr de sucre
  • 300 gr de farina
  • 2 ous
  • 2 cullerades d’oli vegetal
  • La pell d’1 llimona ratllada
  • 1 sobre de llevat en pols
  • 1 culleradeta d’essència de vainilla
  • 1 culleradeta de sal

 

Cobertura de xocolata:

  • 200 gr de xocolata de cobertura per a postres
  • 1 culleradeta de mantega o margarina
  • 200 gr de nata per muntar
  • 90 gr de sucre

 

 

Preparació:

 

Escalfeu el forn a 180⁰.

 

Mentrestant renteu i peleu els caquis; quan són madurs és una tasca fàcil. Després cal triturar la polpa, fins i tot es pot fer amb les mans, ja que és molt tendra.

 

Prepararem un bol gran on anirem posant tots els ingredients de l’elaboració amb la polpa dels caquis.

 

Separarem els rovells de les clares d’ou. Un cop separades, barrejarem els rovells amb el sucre i farem una massa que treballarem una mica. Afegirem l’oli, la ratlladura de llimona i una culleradeta d’essència de vainilla. A part haurem muntat les clares, que afegirem a continuació.Tot seguit la farina, el llevat en pols i la culleradeta de sal. Finalment ho barrejarem tot molt bé; es pot fer a mà o bé, si volem que quedi més fi, amb la batedora.

 

Unteu el motlle amb mantega i afegiu-hi la massa i ja està llesta per coure. El temps de cocció dependrà del tipus de forn, aproximadament uns 30-45 minuts, col•locat a mitja alçada; sabrem que el nostre pastís és a punt quan en punxar-lo, l’estri surti sec.

 
Mentrestant, prepareu la cobertura de xocolata: bulliu la nata amb el sucre, afegiu la xocolata en tres cops, perquè no s’enganxi i es fongui bé, afegiu la cullereta de mantega i remeneu. Mentre es fa el pastís, refredeu una mica la cobertura de xocolata, i poseu-la una mica a la nevera (opcional).

Una vegada que el pastís està, deixeu-lo refredar, i a continuació cobriu-lo amb la xocolata. Si es vol es pot tallar per la meitat i també farcir.

Suggeriments:
Podem escampar coco ratllat per la superfície del pastís, li dóna un toc especial, o guarnir al gust.

 

Bon profit!

 

Font original:

 

http://www.todareceta.es/click/index/22255670/?site=paprikaenlacocina.blogspot.com.es

No s'han trobat comentaris

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Arxiu mensual