Tot allò relacionat amb l'empresa 7 i TRIA

Al so dels tambors. El menjador que jo somio

Avui és el primer dia de curs i és l’hora d’anar a dinar. En Roger, no s’ha posat la bata de monitor sinó que vesteix un turbant al cap ple de colors. Els més petits el miren amb sorpresa i es pregunten: “Qui és? Porta uns bongos i es passeja entre el menjador i el pati, fent-los sonar“.

En Roger els explica que ha vingut a l’escola per crear música amb tots! Avui l’acompanyen uns bongos, però cada cop que vingui durà un instrument diferent. A més, portarà instruments d’altres indrets del món, que anirà deixant a un racó del pati que han preparat amb molta il·lusió…

La percussió serà l’inici del nostre petit projecte de música al menjador de l’Escola Taxonera. Una iniciativa que neix amb la voluntat de potenciar la socialització i de desenvolupar la consciència de grup i la iniciativa individual, a través de la música i la pràctica instrumental.

 

Percussió al menjador de l'escola
Partim de la premissa que la dedicació, l’esforç i l’entusiasme són més grans en un infant amb una autoestima alta. En canvi, una baixa autoestima sol ser font de conflictes i de tristesa.

L’objectiu inicial era obrir un racó musical on poder trobar un espai relacional de benestar per a l’expressió creativa, natural i espontània. Un espai que aportés seguretat i afecte als infants del menjador de l’escola i que convidés a participar-hi.

Volíem facilitar l’apropament de l’infant al ritme musical i a la comunicació d’emocions a través de ritmes.

 

Si analitzem com petits i grans hem expressat al llarg de la història les emocions, trobem un punt en comú que es manté durant els anys: la música.

Una eina que ens permet abocar sentiments, expressar estats d’ànim i fins i tot comunicar-nos-hi. En definitiva, la música és una via directa al cor.

Així, doncs, l’experiència d’aquest nou racó musical ha estat un aprenentatge molt gratificant i enriquidor per als infants del menjador de l’escola, per a l’equip i per al centre.

Una experiència  que s’ha arrelat com una part més del projecte d’escola.

 

Pati Hernández
Coordinadora de zona pedagògica

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *