Tot allò relacionat amb l'empresa 7 i TRIA

Diari 3/2018. Mas Cabàlies

No ens n’hem ni adonat i ja comença el tercer dia de colònies! El dia arrenca amb alguns badalls, rialles pels passadissos i un sol de justícia que de moment ha guanyat la partida a la pluja i que omple tota la vall de llum i calor. Tot i això, com que no ens fiem dels éssers màgics trapelles decidim anar per feina i a les nou ja està tothom assegut a taula esperant l’esmorzar.

Un cop tenim la panxa plena ens rentem les dents, ventilem els sacs, endrecem les habitacions i ens reunim a l’era per començar l’activitat del matí. Abans de fer el Gran Joc, però, recordem que ahir a la nit vam trobar unes pedres misterioses on hi havia apuntades unes coordenades i, com que tothom vol saber on ens portaran, decidim agafar la brúixola i enfilar bosc amunt. A mesura que ens apropem al nostre destí anem trobant rastres de carbó pels troncs, les pedres i les fulles i, de cop i volta, en un racó amagat del bosc descobrim, enterrada, una bossa negra molt misteriosa. I què hi trobem a dins? Doncs un diari ple de jeroglífics i paraules en idiomes que no entenem i que porta el nom de la seva propietària a la portada: OGASSA.

Tornem corrent al campament per explicar-ho als i les més grans i llegim el diari en veu alta per a que tothom se n’assabenti: l’Ogassa, la nena de la llegenda, fa vint anys que va escriure aquestes pàgines i resulta que nosaltres som els primers en llegir-les! Llegint el diari descobrim la història real de l’Ogassa, qui tenia un pacte amb els éssers màgics del bosc: tot el que ella fes  malbé treballant a la mina durant el dia ells ho refarien a la nit. El pacte era genial i tot el poble celebrava  la gran tasca que feia l’Ogassa, però no sabien que darrera hi havia un pacte màgic ..

Amb el pas del temps i l’augment del mal fet a la natura per aprt dels humans els éssers màgics van desistir i van marxar. L’Ogassa, doncs, va decidir que no podia seguir fent mal a la natura i també va decidir marxar en busca d’un altre mode de viure..però volem que torni!!

Tot i que tothom té ganes d’esbrinar la forma de fer retornar  l’Ogassa i els éssers màgics dels boscos que ens envolten, nosaltres no es aturem i comencem l’activitat de matí: el Gran Joc! És un joc en equip, d’estratègia i molt divertit que ens fa suar i riure de valent. Just abans de dinar fem una capbussada ràpida a la piscina i entrem al menjador.

Mentre ens atipem de valent (avui dinem macarrons amb verdures i estofat) comencem a sentir com les gotes de pluja colpegen amb força sobre les llambordes de l’era… els éssers màgics entremaliats ens han enviat una tempesta ! Durant la tarda un plugim intermitent ens visita així que decidim abrigar-nos i alternem jocs a l’era i a la sala de jocs. Acabem la tarda amb jocs actius de grup, alliberant molta energia mentre gaudim de valent.

Després de sopar s’acosta la tempesta així que seguim amb el pla: cinema i crispetes amb el nostre sac i màrfega dins de la casa. Tant a grans com a petits/es se’ls hi comencen a aclucar els ulls, serà una nit de somnis compartits a la sala de cine de Mas Cabàlies.

 

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *