Tot allò relacionat amb l'empresa 7 i TRIA

EMOVERE: emocions al menjador escolar

A l’inici del curs passat us explicàvem que vam celebrar la I Trobada de coordinadors de menjadors escolars de 7 i TRIA i ens va agradar tant aquest curs 2016-2017 hem decidit tornar a començar amb una altra trobada. Així que el dia 7 de setembre, vam gaudir de la II Trobada de Menjadors Escolars de 7 i TRIA i aquesta vegada encara l’hem fet més gran, perquè també hi han participat els equips de cuina.

En aquesta jornada, encaminada a traslladar el marc teòric i pràctic de la nostra intervenció educativa, vam parlar d’alimentació, lleure i emocions al menjador escolar. En primer lloc, reconeixent i agraint la feina que fan cada dia els professionals del lleure i l’alimentació, per assolir el difícil objectiu de fer créixer els infants que ens acompanyen dia a dia als menjadors escolars. Al mateix temps hem volgut fer especial èmfasi en la cohesió dels equips pedagògics i de cuina i el paper dels educadors al temps de migdia.

Dins aquesta jornada també vam presentar EMOVERE*, el projecte pedagògic de menjador per aquest curs escolar, i que avui compartim amb tots vosaltres.

Un projecte dissenyat amb el cor i pensat per avançar cap a la transformació del menjador escolar en un espai de convivència i afectivitat.

Un projecte que parla d’EMOCIONS…

Durant el curs, al blog d’EMOVERE, entre tots, parlarem d’emocions al menjador de les escoles on duem a terme aquest projecte.

 

El treball de les emocions en el temps de migdia pren una dimensió pedagògica, sent al mateix temps una eina didàctica per millorar les relacions grupals i el benestar individual i alhora un marc referencial per tal d’assolir uns menjadors escolars com espais de convivència i afectivitat.
Dur a terme aquest projecte, no seria viable sense equips corresponsables, professionals, proactius i afectuosos, que parlin amb l’infant i els companys des del respecte, que es mostrin propers i receptius, i que entenguin que la responsabilitat educativa dels nens es una acció compartida, de TOTS.

Emovere projecte pedagogic menjar escolar

A més a la jornada, ens va acompanyar l’Albert Lacruz, pedagog, responsable d’Útil, empresa dedicada a l’assessorament, gestió de projectes i docència, tant en el camp educatiu com en l’empresarial. Amb ell vam poder compartir una sessió formativa dirigida a potenciar els vincles entre els diferents components dels equips de treball dels menjadors.

La jornada va transcórrer de forma participativa, dialogant, jugant, exposant dubtes i realitats que envolten el desenvolupament diari de la nostra feina. Va ser un dia profitós, on, abans de tornar a iniciar el curs, vam poder gaudir de la companyia i les vivències de tots plegats per renovar forces i objectius.

Només ens queda agrair-vos a tots i totes l’assistència, la participació i l’entusiasme.

Moltes, moltíssimes gràcies!!!

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *