Tot allò relacionat amb l'empresa 7 i TRIA

Ninot ecològic – El julivert

El Julivert és una herba de la família de les umbel·líferes, de fulles repetidament pinnaticompostes, de vegades crespes, flors verdoses en umbel·la i fruit ovoide, cultivada per les seves fulles, emprades com a condiment, i de vegades subespontània en llocs ruderals (Petroselinum crispum o P. hortense). Julivert […]

Objectius:

  • Descobrir el procés de germinació d’una llavor
  • Descobrir els diferents usos a la cuina

Edats:

Totes les edats

Material:

1 mitja de lycra – 3 gomes petites de cabell o de pollastre – 1/2 metre de cinta de lluentó – 1 quilo de serradures – sorra – silicona – Llavors de julivert

Durada:

60 minuts

Desenvolupament:

El julivert, així com la llimona, és un potenciador de sabors, ens dóna un nou gust als nostres plats, per això, us proposem germinar una llavor de julivert perquè el pugueu degustar en família i acompanyar els vostres plats.

1.  Talla la mitja a la mida desitjada i lliga fermament.

2.  Col·loca 2 cullerades soperes de llavors de julivert.

3. Agrega les serradures poc a poc i pressionant contra el fons, tractant que les llavors segueixin al mateix lloc. (Si les serradures s’escampen cap a altres costats, quan germini hi haurà herbes en tota la cara, no al cap, com és la idea).

4. Quan tingui la mida desitjada lliga fermament, forma amb els teus dits les orelles i nas i lliga-les, enganxa amb silicona líquida la boca i els ulls, deixa assecar.

5. Submergeix el ninot en un recipient amb aigua durant 15 minuts i després posa-ho sobre un recipient que serveixi com a base.

6. Col·loca el ninot en un lloc en el qual li doni la llum del sol, però no de manera directa, rega cada dia fins que germinin les llavors i comenci a créixer el “cabell”.

*Pots personalitzar: afegir ulleres de filferro, posar celles, pestanyes, dents, etc., tot el que la teva imaginació t’indiqui.

Fonts consultades:

http://creatividadyreciclaje.blogspot.com.es/p/manualidades-con-reciclaje.html

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *