Ara que nens pares tenim algun dia de vacances, és un bon moment per trobar una excusa per entrar a la cuina plegats i disfrutar cuinant alguna cosa, descobrint el plaer de barrejar ingredients i crear amb les nostres pròpies mans allò que després ens menjarem.
I en aquestes dates, hem pensat que una bona excusa per entrar a la cuina i posar-se el davantal, és la Mona de Pasqua. Aquí teniu una senzilla recepta per fer amb nens.
Ingredients pel pa de pessic
- 6 ous
- 250 grams de farina
- 250 grams de sucre
- 1 cullerada de llevat
Per la decoració
La millor decoració de la Mona de Pasqua és aquella que més li agradi al nen que l’està fent. Que realment pugui disfrutar fent la mona i també menjant-la. Per això us deixem una proposta, però el nostre consell és anar a fer la compra també plegats, nens, nenes, pares i mares, i que ells mateixos pugui anar escollint els ingredients.
- Melmelada
- Fruita confitada
- Xocolata en diverses formes: figures, ous, per fondre, boles…
- Mantega
- Ametlles
Elaboració del pa de pessic
- Separem les clares dels rovells dels ous
- Mentre no les fem servir, reservem les clares a la nevera
- Barregem els rovells amb el sucre i anem remenant fins que quedi una massa fina
- Bateguem les clares a punt de neu
- Afegiu les clares a la massa, remenant poc a poc (intentant no desfer la textura de les clares)
- A poc a poc anem afegint la farina i el llevat (millor si ho aneu passant pel col·lador) i sense deixar de remenar.
- Ja podeu anar preescalfant el forn a 160º
- Quan estigui tot barrejat agafeu una plata de forn o motlle, la unteu amb mantega i hi aboqueu la massa.
- Poseu-ho al forn, durant, aproximadament, mitja hora
Decoració de la mona de pasqua
Ara que ja tenim el pa de pessic podem començar a decorar la mona. Com us dèiem abans, aquesta part els agrada molt als nens i el millor és que se la puguin fer al seu gust i posant en funcionament tota la seva capacitat artística, imaginativa i creativa. Per això us recomanem que els deixeu llibertat per decorar. De ben segur que sortiran veritable sobres d’art.
Algunes idees:
- Podeu obrir el pa de pessic i posar-hi melmelada, xocolata o nata.
- Podeu decorar els voltants del pastís untant-lo amb melmelada i enganxar-hi ametlles trinxades
- Podeu cobrir el pastís amb xocolata fondant
- Podeu fer dibuixos a sobre el pastís amb les fruites confitades.
- I ara… la xocolata! Ous, figures, virutes o boles de xocolata
I ara si que… Tasta’m i Bon profit!