Tot allò relacionat amb l'empresa 7 i TRIA

Tantes coses per explicar!!!

Són les 8h del matí i sona la música per despertar-nos. Avui, ningú s’havia aixecat abans. Ja us vaig dir que el ritme de les colònies es va notant i dormen tota la nit sencera i al matí costa aixecar-se.

De totes maneres, s’han vestit ràpidament i hem baixat a esmorzar. Avui ens ha esperat el mateix esmorzar d’ahir. De fet, l’àpat de l’esmorzar és el menys variat però com que tenim per escollir entre dolç i salat, sempre tens opció a triar el que més et vingui de gust.

Un cop hem acabat, hem desfet les motxilles que el dia anterior ens havíem deixat… Sisi, ja veieu que ens vam despistar una mica però com vam fer moltes coses, no ho vam fer. Així que ha tocat buidar-la, penjar tot als estenedors de fora i deixar les sabates de riu a fora, també.

Tot seguit, ens hem reunit al mig de l’esplanada per explicar el següent joc. Farem una gimcana cooperativa. Consisteix en fer un seguit de reptes on la base és la comunicació, l’escolta i el respecte entre totes nosaltres. Han fet 3 equips amb les condicions que els hi hem donat: mixtes i de diferents edats. Volem que comencin a barrejar-se i conèixer a la resta d’una manera dinàmica i entretinguda. En total hi havia 8 proves i entre elles hi havia: la teranyina, el cec i el pigall (o tren cec), aconseguir passar el riu amb algunes premisses, etc. Cada monitor/a era responsable d’un grup i anàvem rotant per poder passar per tots els reptes. Ho han assolit força bé i ens han sorprès i tot. Cada cop, veiem que juguen més entre ells i van obrint-se amb gent nova que han conegut a les colònies. Anem fent pinya entre tots i totes.

I ara ha tocat anar a la piscinaaaaa. El temps no acompanyava massa, feia sol però també apareixien els núvols. Igualment, alguns han volgut entrar i estar una estona. Han dit que estava menys freda que el dimarts. Jo crec que la temperatura pot variar però des del meu punt de vista no gaire, jo la notava igual de freda. Han estat allà una bona estona. De cop, han començat a caure quatre gotetes i hem decidit recollir i anar a canviar-nos per estar a punt de dinar. Les quatre gotes han durat 2 minuts. El temps ens ha volgut treure de la piscina.

Us he explicat que paren taula tots ells i elles? Això tampoc us ho havia detallat? Doncs sí, a cada àpat (menys el berenar) hi ha 4 encarregats i un monitor que paren totes les taules. Baixen uns 10 minuts abans i ho deixen tot ben a punt. I quan son en punt, va entrant tots i totes amb les mans netes.

Avui el primer plat de dinar els ha agradat moltíssim. Hi havia macarrons amb tomàquet!! Han demanat la quantitat que volien i tenien tanta, tanta gana que han començat a cantar ells sols, sense que nosaltres els diguem res. Han començat un parell i, a poc a poc, s’han unit la resta. Els monitors ens vam quedar al·lucinats. Sincerament, és la primera vegada en la història de les colònies que començaven a cantar sols i, creieu-me quan dic que és la primera perquè fa bastants anys que vaig de colònies. Imagineu-vos quina gana tenien!! De segon, hi havia calamars a la romana, no ha triomfat gaire, ha sobrat molt. Ja tenien la panxa plena dels macarrons. Aquí mengen el que necessiten i els agrada. No obliguem a ningú a menjar amb disgust. Han d’estar bé i començar a controlar el que mengen ells sols.

Després de dinar, hem preparat tres estacions diferents pels quals amb els grups que hem fet aquest matí, anaven passant. Una estació era la de tintar la samarreta blanca que havien portat. Hi havia diferents colors: rosa, vermell, groc, verd fosc i blau elèctric. Ells han decidit com fer-la. Abans de tintar fem alguna forma perquè ens quedi amb el dibuix que volem. Últimament, estem fent espirals i ho pressionem ben fort i posem gomes elàstiques. Després el resultat queda molt xulo! Demà ho veurem que avui les hem deixat assecar al sol.

Una altra estació eren els racons. Hem tret el racó del circ, el racó de dibuix, el racó de fer massatges, el racó de fils de polseres i el racó del trapillo. Aquí anaven lliurement per on volien, però tots havien d’estar en un lloc controlat. No podien anar a qualsevol lloc. Havien d’estar allà. No us preocupeu que ho han entès perfectament i s’han quedat per allà jugant.

L’altra estació, era la dutxa! Com que no ens vam dutxar els cabells ahir, avui ho hem fet. Així que tranquil·lament al grup que li tocava dutxar-se, ho ha fet amb temps i qui necessitava ajuda, la demanava. A cada estació hi havia un monitor/a i els grups anaven rotant. Un cop havien acabat d’un lloc, passaven a l’altre.

La primera part de la tarda hem fet tot això. Déu n’hi do, oi? És que a les colònies no parem. Ho dic molt, però això és anar d’un lloc a un altre.

Hem berenat totes juntes al prat una fruita d’estiu molt fresqueta. Ho havíem tret tot just de la nevera. Avui hi havia síndria!! Que bonaa.

Després de berenar hem fet un taller. Resulta que aquesta nit és la vetlla de l’espelma. Consisteix a mantenir una espelma encesa durant tota la nit. No us espanteu que ells només ho han fet durant una estona! La qüestió és que havíem de decorar un pot de vidre (material reutilitzat). Cadascú ha decorat el seu pot i a la nit escollirem un aleatòriament i posarem una espelma.

Aquest taller ha estat un èxit. Han estat molt entretinguts. Els hi ha agradat molt dibuixar en el vidre (ho hem fet amb permanents). No esperàvem que els agrades tant. Estem molt contentes que totes les propostes que anem fent, van tenint èxit i els agrada! El taller ho hem fet amb dos grups. Així, no hi havia tanta gent. Mentre no estaven al taller la resta han continuat gaudint dels racons. Avui han estat poca estona, així que els hem deixat més estona.

Hem acabat i hem anat a sopar. Hi havia pizzaa i amanidaaa. Avui és plat únic, així, que hem posat una mica més d’amanida a tothom. S’ho han menjat molt bé i han pogut repetir sense problemes. Les postres ha estat una pera. Senzill i saludable.

Després de sopar hem anat a fer la bústia. Us haig de dir que hi havia pocs papers apuntats però la capacitat d’improvisació de les monitores és màxima i hem estat una bona estona fent la bústia. Hem corregut, hem cantat, hem ballat. Hem fet una preparació a la nit de demà que és l’última. Ens ho hem passat molt bé. Son molt participatius i els agrada ballar i cantar. Demà ho gaudirem encara més, ja ho veureu.

Quan ha acabat la bústia, ens hem reunit totes al replà de l’entrada. Hem acabat de veure la pel·lícula, tal com els vaig prometre. Quan diem una cosa, l’hem de complir perquè aprenguin i entenguin que quan et compromets amb alguna cosa, s’ha de fer. Així que, la vam poder acabar tranquil·lament.

La nit encara no ha acabat, ha començat la nit del misteri! Resulta que hi ha un ésser màgic que està dormint plàcidament i m’han dit que hi ha algun carmel per allà però si el volen aconseguir no han de ser cap tipus de soroll. Han de seguir un fil, agafar el caramel i tornar a sortir. Si fan soroll, potser es desperta i vés a saber el que ens fa.

Es una de les maneres de treballar la por amb tots ells. Alguns estaven molt animats però quan han vist per on havien de passar… S’ho han pensat dues vegades però els més valents i valentes han entrat. És una activitat voluntària i no obliguem a ningú passar per allà. De fet, hi ha alguns que ho tenien molt clar i no volien anar. Per altres, ja era una activitat que havien fet l’any anterior, però igualment, el moment d’entrar a la mini cova, els feia respecte.

Han entrat amb grups de 4 persones i la resta hem estat fent la nit de vetllada. Hem jugat al joc de la gamba, jo dibuixo una lluna, quantes vaques hi ha, etc. Son un seguit d’activitats divertides i que han d’estar atents al que diem i no en les accions que fem. Han de pensar una mica. Si voleu, els pregunteu de què van aquestes activitats que segur que us ho explicaran i ho entendreu molt millor.

Per últim, hem tancat la nit fent la vetlla de l’espelma. Hem encès una espelma a fora i hem agafat un dels pots que hem decorat a la tarda, aleatòriament. Hem fet la valoració dels dos dies de colònies (excursió i avui), ja que ahir estàvem molt cansades per poder fer-la. Hem aprofitat per repartir dos llaminadures i fer de la vetlla de l’espelma, un lloc segur, tranquil i on tothom havia d’estar atent.

Just quan hem acabat, s’han escoltat unes veus que sortien de la flama de l’espelma. Son els fogonets que ens han vingut a visitar i ens ha explicat que hem de fer un bon ús amb el foc i que només l’hem d’utilitzar quan és necessari. Hem de cuidar el nostre entorn i tenir cura per mantenir-lo tot ben net. Al principi, quan han escoltat les veus, algunes s’han espantat, però ja estàvem les monitores atentes i han vingut ràpidament cap a nosaltres. Els hem escoltat atentament, tot i que, us haig de dir que ens ha costat força. Hem pillat algunes paraules perquè parlaven massa ràpid. El més important, de fet, és la reflexió que hem fet després, hem preguntat quan utilitzem el foc, perquè el fem servir, que provoquen els incendis, etc.

Un cop fet, ja és hora de posar-se el pijama, rentar-se bé les dents i anar a dormir. Avui amb tantes coses que hem fet, ens hem anat tard, però s’han dormit en un tres i no res.

Ja no m’enrotllo més, això és tot per avui.

Molt bona nit i ens veiem aviat,

L’equip de monitores.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *