Cuinar amb nens: receptes amb moniatos

La tardor és època de colors: carbassa, moniatos, palosantos, castanyes…. Avui us proposem receptes per cuinar amb nens on l’ingredient principal són els moniatos!!

receptes-amb-moniatos

Segur que molts de vosaltres, aquests dies, de castanyada heu menjat panellets, castanyes i moniatos. Però.. ara que les botigues són plenes d’aquesttubercle, us sembla si decobrim noves manares d’assaborir-lo?

 

Per això, avui, ampliem el nostre catàleg de receptes per cuinar amb nens, amb dues propostes (que podem elaborar per menjar juntes o separades).

Crema de moniato

Ingredients

  • 3 moniatos
  • 1 porro
  • 1 patata (mitjana)
  • Podem aromatitzar (segons el gust de cadascú) amb: nou moscada, canyella,
  • Sal
  • Pebre
  • Mantega
  • Opcional: pinyons, castanyes, bolets, castanyes, xips de moniato
  • Entre 1/2 i 3/4 de litre de brou o aigua

 

Elaboració

  1. Pelem i tallem a daus els moniatos i la patata
  2. Netegem i tallem a trossos el porro
  3. Posem mantega en una cassola.
  4. Quan estigui desfeta hi afegim el porro, fins que agafi una mica de color
  5. Afegim el moniato i la patata i ho deixem sofregir uns 10 minuts.
  6. Cobrim la verdura amb aigua (o caldo, si ho preferim). Salpebrem i deixem bullir, tapat, fins que estigui tou (entre 20 i 30 minuts, aproximadament).
  7. Apaguem el foc i triturem amb una batedora. Abans podeu retirar una mica de caldo, que podreu anar afegint segons la textura que vulgueu per aquetsa crema. Així us evitareu que quedi massa líquida.
  8. Ara podeu aromatitzar amb les espècies que més us agradin: canyella, nou moscada, curry… (ja que cuineu amb nens, pregunteu-los a ells i deixeu que l’hi donin el seu toc)
  9. Per decorar la crema podeu fer-ho amb:
    • Bolets saltejats a la paella
    • Castanyes cuites
    • Pinyons torrats, lentament, a la paella
    • Xis de moniato (recepta que us expliquem a sota)
    • Pregunteu als petits cuiners, segur que també tenen idees per decorar la crema.
  10. Com que aquests elements decoratius que us proposem, s’estoven ràpidament, podeu servir-los directament a la taula i que cadascú es serveixi al seu gust.

 

Xips de moniato

xips de moniatos

Ingredients

  • Moniatos
  • Oli
  • Sal

Elaboració

  1. Pelem els moniatos
  2. Tallem a gust del consumidor (allargats o a rodanxes), a talls fins
  3. Anem fregint (foc mig-alt).
  4. Retirem de la paella i escorrem l’oli
  5. Salem

 

 

Aquests xips els podrem menjar per acompanyar plats. Per exemple, la crema de moniato que us acabem de proposar. Però també per acompanyar, per exemple, qualsevol plat de carn o peix.

 

També el podeu fer com si fossin patates fregides.

moniatos fregits

Bon profit!!

 

 

Similar posts

No s'han trobat comentaris

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Arxiu mensual