Tot allò relacionat amb l'empresa 7 i TRIA

El dinar amagat de Carnaval

Parar la taula bonica, “disfressar” l’espai i presentar el menjar amb gust és una cosa que ens agrada fer sempre, però en ocasions especials encara més. Fa festa.

A les noves tendències culinàries es porta “disfressar” el menjar. Associem certes formes amb certs gustos i certes textures. Però què passa si mengem un tall de carn en forma de peix? I si esperem una textura cruixent i ens trobem una cosa flonja? Cal trencar motlles de tant en tant i sorprendre per estimular els sentits.

El 5 de febrer arriba el rei Carnestoltes i a l’endemà ho celebrarem amb un àpat. Però quin serà? On està?

Gimcana de carnavalPer això hem proposat una gimcana per realitzar als menjadors escolars, per desemmascar el menú d’aquest dia tan esbojarrat. Però aquesta idea la podeu fer servir també a casa, fent participar als nens. Un aniversari, un dinar familiar, una trobada d’amics, un dinar de famílies, … qualsevol excusa és bona per amagar un dinar! Podeu deixar que els nens inventin proves i així uns dies abans del dinar, ja començarà l’emoció!!!

Gimcana amagada

Desenvolupament

Durant les setmanes prèvies a l’arribada del Rei Carnestoltes haurem de trobar quin és l’àpat que farem. Tot seguit us presentem algunes proves per fer una gimcana, a cada prova hi descobrireu un aliment diferent. Entre tots els aliments haureu d’esbrinar què dinem el dia de Carnestoltes.

Proves

  1. Les taques amaguen formes. Mostrarem uns fulls amb taques de Rorschach i descobrirem quines formes amaguen. Si en descobrim més de cinc superem la fase.
  2. Paraules encadenades. A partir d’una paraula inicial, el grup ha d’encadenar paraules. Depenent de l’edat podem fer-ho amb la darrera lletra o amb la síl·laba. Si el grup encadena 6 paraules supera la prova.
  3. Foto moguda. El grup es col·locarà posant com si fessin una foto. La monitora mirarà durant 30 segons la foto. Passat aquest temps es donarà la volta. El grup amagarà, bellugarà o canviarà tres coses. La monitora haurà de descobrir quines són les tres coses. Si NO ho aconsegueix, el grup evoluciona a la següent fase.
  4. Vestim-nos amb relleus. Un membre de l’equip es situarà a un extrem de la pis-ta. La resta sortiran per relleus i hauran d’arribar fins on està qui para. En arribar allà es trauran alguna cosa que portin al damunt i l’hauran de posar a qui para. Un cop completat el relleu i vestit qui para haurem superat la prova.

 

El dinar s’ha amagat o potser s’ha disfressat!!!

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *