Durant aquest curs els nostres menjadors escolars s’han traslladat als fogons de la cuina del Restaurant l’Audaç, el nostre projecte educatiu pel temps del migdia del curs 2014-2015.
Entre tots hem anat dissenyant una carta de menús única, exclusiva i màgica que hem pogut anar veient a la Gustipèdia, receptari 2.0.
D’entre els diferents plats proposats pels grups de nens i nenes de menjadors de diverses escoles, un jurat expert en restauració va escollir dues receptes pel menú dels gustos, que finalment ahir, dimarts 19 de maig, es va poder degustar a totes les escoles.
Les receptes escollides van ser:
- Crema de cigrons (Escola el Castell de Tona)
- Pollastre amb bolets (Escola Collsuspina)
Hem preguntat a l’equip de monitors i monitores responsables i als nens i nenes dels menjadors escolars participants. Voleu saber què en pensen?
Per què vau voler participar al concurs proposat per 7itria?
- Perquè semblava que la proposta era divertida i educativa dins el que es l’espai de menjador ja que treballem els aliments (Escola el Castell de Tona)
- Perquè vam pensar que seria una bona oportunitat per poder fer una recepta que ens agrada molt (Escola Collsuspina)
Com és que vareu escollir aquest plat?
- Treballàvem el gust del àcid aquesta recepta va sortir dels aliments que menjàvem durant aquest mes al nostre menjador (Escola el Castell de Tona)
- El pollastre és de gust umami i ens agrada molt i vam pensar que seria una bona combinació (Escola Collsuspina)
Què és el que més us agrada d’aquest plat?
- Es una manera original de introduir llegums ja que es un dels aliments que els i costa molt (Escola el Castell de Tona)
- Vam fer aquesta combinació perquè a tots ens agrada una cosa o l’altra (Escola Collsuspina)
Com us vareu sentir quan us van donar aquest premi? Vareu estar contents quan vareu saber que us donaven aquest premi?
- Ens varem sentir molt contentes i emocionades sobretot els infants treballar activament aquesta dinàmica i aquest premi motiva a fer altres dinàmiques….. (Escola el Castell de Tona)
- Ens vam sentir molt feliços i teníem ganes de menjar anissos, però no en tocava. Si, molt (Escola Collsuspina)
Com heu preparat el 19 de maig? Què fareu per preparar el 19 de maig?
El nostre menjador es vestirà de gala!!!!
El guarnirem de flors i colors…
Els nostres infants col·laboren amb la decoració
(Escola el Castell de Tona)
Serà un dia especial. Decorarem el menjador com un dia de festa i farem un mural a la pissarra (Escola Collsuspina)
I els nens ens han dit:
“Ens va agradar molt a l’hora de fer-lo”
“Perquè es un plat diferent als cigrons”
“Ens agrada molt el gust del iogurt”
“Estem molt contents i alegres”
També ens ha volgut fer arribar la seva opinió les directores de les escoles guanyadores.
Aquesta activitat ha motivat els i les alumnes i monitors de menjador a treballar conjuntament, a unir-se com a grup i a pensar en l’alimentació i els gustos personals. A tots/es ens ha fet il·lusió participar i guanyar el concurs i poder-ho celebrar el dia 19.
Josefina Fàbrega (directora de l’escola Collsuspina)
Com a directora de l’Escola El Castell voldria expressar la meva satisfacció en haver estat escollit un dels menús pensats i
elaborats pels alumnes usuaris del nostre temps de migdia i les monitores del servei de menjador.
Penso que allò que és més gratificant pels mateixos alumnes i per tota la comunitat educativa és que el premi del Menú del Gust de l’empresa “7iTria” suposi transmetre aquest valor més social i d’èxit compartit.
Que el proper dia 29 el Tastet de crema de cigrons vagi molt de gust !
Roser de Salsas (directora de l’Escola del Castell de Tona)
Gràcies a tots per participar d’aquesta aventura gustativa!!
Bon profit!!!!