Tot allò relacionat amb l'empresa 7 i TRIA

El Racó de la Pau de l’Escola Ull de Vent

Tanca els ulls i imagina aquell lloc on t’agradaria estar ara mateix, pot ser un racó de casa teva on et sents tant i tant a gust, aquella platja on el soroll de les onades et relaxen i et calmen, aquella muntanya on l’aire és tan pur que només respirant una vegada el teu cos es carrega d’energia al moment… Ho teniu? Quina sensació tan maca, oi?

article 31

Aquesta sensació és precisament la que els nens i nenes de l’escola Ull de Vent de la Bisbal del Penedès experimenten cada vegada que passegen o seuen sota l’ombra dels arbres del Racó de la Pau.

Aquest racó va sorgir de la idea de crear un espai al pati el qual convidés a la reflexió, a la creativitat, a la meditació, al diàleg, i a la mediació. Entre els infants i les monitores del menjador de l’escola van fer realitat aquest espai i van transformar el que era una part més del pati, en un racó màgic, ple d’encant i estimat per tothom.

Des de la seva creació, a la falda d’aquests arbres han passat moltes coses interessants… converses a cau d’orella, migdiades improvisades, abraçades infinites als arbres, resolució de conflictes que semblaven del tot impossibles, partides inacabables a jocs de sempre i tot allò a què pot donar fruit la imaginació.

Voleu saber com ho van fer?

Per dur-ho a terme van fer falta grans dosis d’imaginació, creativitat i amor cap a l’entorn, una mà destre que dominés l’art del ganxet i un cos hàbil que s’enfilés fàcilment als arbres.

Els darrers cursos, l’estona de lleure es va convertir en un anar i tornar de cabdells de llana de colors, els infants del menjador van aprendre a fer braçalets i d’altres complements de ganxet i és precisament això el que dona caliu als arbres d’aquest racó.

D’un vell banc i sense vida en va sorgir un pintat de blanc i ple de paraules que inspiren a la convivència i a la pau.

foto portada - copia

I d’uns arbres amb grans branques de les quals només penjaven fulles, ara en pengen objectes brillants i que fan sorolls relaxants, trenes de ganxet, i caça-somnis que et conviden a ballar amb ells.

El Racó de la Pau és un exemple de tot allò que es gesta i es crea als menjadors de 7 i TRIA, que amb imaginació i moltes ganes converteix “El menjador que jo somio” en la realitat i vivència diària dels nostres infants.

 

Elena Vallès Laprea, coordinadora de zona pedagògica

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *