Tot allò relacionat amb l'empresa 7 i TRIA

Les mandonguilles del menjador

mandonguilles del menjador escolar

Aquest mes de novembre, un dels plats del nostre menú dels menjadors escolars que acostuma a agradar molt als nens i nenes, han estat les mandonguilles a la jardinera.

 

Vols saber com fem les mandonguilles del menjador?

Recepta de mandonguilles a la jardinera

Ingredients

  • mandonguilles de vedella i porc
  • pèsols
  • pastanaga
  • patata
  • farina de blat
  • farigola
  • romaní
  • Per la picada…
    • pa
    • all
    • ametlla
    • oli d’oliva
    • julivert
  • Pel sofregit
    • ceba
    • tomàquet
    • pebrot verd
    • vi blanc
    • sal
    • oli d’oliva
    • pebre vermell

 

cooking-manSi voleu també podeu fer les mandonguilles vosaltres, als nens els encantarà ajudar-vos a cuinar, tot fent pilotetes de carn que després es menjaran!

 

Per fer les mandonguilles, simplement barregeu els dos tipus de carn (meitat i meitat o al vostre gust), salpebreu i hi afegiu un ou, julivert i una mica d’all trinxat i barregem. Hi afegim una llesca de pa mullada amb llet i ho barregem ben barrejat. Ara ja podeu començar a fer boles, amb ajuda d’uns mica de farina perquè no s’enganxin massa a les mans.

 

Elaboració

 

Enfarinarem les mandonguilles i les fregirem a la fregidora (també ho podeu fer-ho a la mateixa cassola). Les apartem i les reservarem.

 

En una cassola, amb un bon raig d’oli, hi sofregirem la ceba ben petita i el pebrot tallat a tiretes, els confitarem amb una mica de sal. Per confitar-los els deixarem a foc molt lent, que poc a poc es rendeixin, perdin la duresa i es vagin enrossint fins que la ceba quedi ben melada. Aquest procediment haurà de ser lent (uns 20 min.) i necessitarà que remoguem de tant en tant. Afegirem el vi blanc i deixarem reduir 5 minuts més.

 

Després afegirem el pebre vermell i acte seguit, sense deixar que el pebre se’ns faci gaire, afegirem el tomàquet triturat. Deixarem a foc molt lent que la cocció ens redueixi la salsa durant 30 minuts (recordeu, a foc molt lent). Ho triturarem.

 

Per una altra banda, prepararem una picada. En una paella amb oli calent fregirem un a un tots els ingredients: el pa, els alls (desgranats i pelats), el julivert (sencer, sense picar), les ametlles i ho anirem posant tot en un pot on després puguem triturar-ho. Triturarem i afegirem al sofregit.

 

Mentre s’acaba el sofregit, pelarem i tallarem les pastanagues i les patates a daus petits i ho reservarem. Tot seguit incorporem les mandonguilles, juntament amb els pèsols i les pastanagues i les patates reservades, afegirem les herbes aromàtiques i una mica d’aigua, i deixarem coure a foc molt lent i que la cocció ens redueixi la salsa durant 20 minuts, (recordeu, a foc molt lent).

Servirem ben calentes i a menjar!!!

Mandonguilles a la jardinera

 

Us animeu a preparar-les a casa?

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *