Jocs cooperatius pel temps de migdia

Els jocs cooperatius són aquells en què tots els participants s’esforcen conjuntament per aconseguir un mateix objectiu. L’essència d’aquests jocs és la cooperació i no la competició entre els jugadors.

Dit d’una altra manera, és una molt bona forma de passar-ho bé en grup, divertint-nos assolint reptes en equip. Per això pensem que aquests jocs poden ser molt adequats pel temps de migdia.

A més, són un bon recurs per:

  • Promoure actituds solidàries
  • Facilitar el joc inclusiu
  • Gestió col·lectiva de conflictes
  • Millorar l’ambient de grup (tot fent pinya)
  • Aprendre a col·laborar
  • Organitzar-se com a grup
  • Fomentar la igualtat, l’empatia, la comunicació

 

Jocs cooperatius

 

De jocs cooperatius n’hi ha molts i ara mateix estan ben de moda amb els famosos Escape Rooms. A més, es poden fer adaptacions de jocs competitius i transformar-los en jocs cooperatius, on tots compartim el mateix objectiu comú.

Us deixem algunes propostes que hem trobat, podeu jugar-hi al pati del menjador de l’escola, en una excursió, en sortides familiars, …

També us animem a crear o transformar jocs amb aquesta visió cooperativa. A crear, per exemple, el vostre propi Escape Room.

Segur que si demanem als nens i nenes que inventin el seu propi joc on tots junts puguin guanyar ens sorprenen amb grans idees.

Recursos de jocs cooperatius

Similar posts

No s'han trobat comentaris

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Arxiu mensual