Tot allò relacionat amb l'empresa 7 i TRIA

DIARI DE COLÒNIES 7.juliol.2014

DIARI DEL XALIO  7 de Juliol

 

Diluvi, aiguat, tempesta, llamps i trons. Un sol preciós  cap al tard,  boira enfilant-se per la vall, cel  molt estelat i lluna brillant. De tot. De fet aquí al Xalió mai havíem tingut tanta i tanta pluja. La piscina està quasi desbordada i el terra és ben xop.

Avui ens hem llevat amb un magnífic sol, però anem per explicar-vos el dia d’ahir.

Els nanos es desperten amb  un bon aiguat acompanyat per trons i llamps. A les 9 ja esmorzem i es queden per les habitacions fent endreç fins l’hora de començar l’activitat.

El teatre serà el nostre gran tema del dia. Per grups, Tauarets, Nuts i Anubis i arrecerats allà on podem preparem representacions pel vespre, però abans d’elaborar el guió, decorats i vestuaris, ens preparem per actuar amb jocs d’interpretació i expressió.

Els jocs ens ajuden a coneixen’s amb els nens nouvinguts (que de fet no ho semblen). Riem molt plegats i ja no veiem la pluja. Be, de fet, quan sortim per anar al porxo o a la sala de material quedem xops en poc segons!!! Però també forma part de la diversió.

El migdia arriba ràpidament i continua plovent. Afamats dinem ràpid i improvisem una tarda de relax al porxo. Nois, agafeu màrfega i sac i cap al porxo a fer braçalets, massatges i tertúlia de migdia.

Que bé. Fa fresqueta, plou i dins el sac xerrant amb els amics s’hi està de” luju”!!!! trobes grups de nanos que s’ajuden a fer trenes, altres juguen a escacs. Altres senzillament dormen.

Un bon ensurt ens descobreix que el cofre on hi havia l’ànima de la mòmia Txunga-Xunga-Chunga, ha estat obert. Corrents els que ho han descobert ens ho diuen i un pel espantats i alhora emocionats descobrim el que hi ha dins el cofre.

El cor de la mòmia!!!!!! Però on és el seu esperit. Després de rumiar i pensar què pot haver passat deduïm que la mòmia deu haver marxat pel bosc.

Quina moguda!!! Mirem com ens podem protegir. Què hem de fer en cas d’atac momificador. Ja ho tenim!! Tirar-li sucre, que endolceix també les mòmies i les paralitza, ho sabíeu??

Decidim relaxar-nos per acabar una mica amb el sobresalt escoltant com cau la pluja sobre el porxo. En Roger i la Roser ens transporten a un mon d’energies positives i d’orelles ben obertes. La pluja neteja boscos i aire….. es tant bonic tenir l’oportunitat d’obrir els sentits als vostres fills.

Preparem el fil argumental de l’obra. Tota invenció d’ells, només condicionada per 7 frases o accions que han d’aparèixer al llarg de la representació.

Cada grup prepara el seu guió, distribuïm personatges i  fem decorats i vestuaris.

Per fi.  És l’hora de berenar i deixa de ploure. L’ambient és net, molt net i aprofitem una estona per voltar per la casa tot fent un mos de pa amb codony.

Abans de sopar tot queda a punt per les representacions.

Vespre de Liceu. Quins nervis……

Els Tauarets ens sorprenen amb un viatge carregat de sorpreses a Egipte. Però què be que ho fan!!

Els Nuts, es troben unes entrades per l’opera Aida i hi van amb la família Bondrap, molt nombrosa per cert.

Els Anubis, ja més grans, i més llençats ens sorprenen amb uns camarots d’un vaixell plens a vessar de  personatges molt peculiars.

Un èxit d’actuacions i amb moltes  sorpreses interpretatives. Com els agrada!!!!

Abans d’anar al llit, mentre llegim una llegenda Egípcia, i com no podia ser d’una altra manera, ha aparegut. La mòmia Txunga-Xunga-Chunga fa acte de presència també al porxo.

Crec que aquesta part no us la descric. No sabria com, però no patiu de debò. No ha passat res que no hagués de passar. Un bon ensurt, desconcert, por, adrenalina, nervis, molts nervis.

Però, nosaltres sabíem com aturar i paralitzar la mòmia així que en quan ha aparegut li hem llençat sucre i s’ha quedat aturada durant uns segons, uns llargs segons.

Quan ha despertat ha marxat corrents, desorientada però pel camí ha perdut un tros de bena on hi havia escrit: al obrir el cofre el malefici ha caigut sobre vostres. L’única manera d’evitar la momificació és……..

Ostres, ara hem de trobar el tros de bena que falta…. potser aquesta nit a la casa de la por.

Però que divertit que està resultant tot plegat. Aquesta mòmia és molt i molt Txunga.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *