Tot allò relacionat amb l'empresa 7 i TRIA

Recepta per fer amb nens: salsa romesco

Avui us proposem una nova recepta per fer a casa o a l’escola amb els infants. Una salsa especial per aquesta temporada i que pot servir per provar i inventar diversos plats.
 
Menjant calçotsI diem que és de temporada perquè és la salsa estrella de tota calçotada (i és ara quan toca collir i menjar calçots)!!!  Però la salsa, la podeu fer en qualsevol moment de l’any!
 
A tots els nens els agraden les salses!!! I són una bona forma d’introduir aliments i gustos nous. I si a sobre són ells mateixos els que preparen la salsa, encara més!! Us deixem una recepta per fer amb nens de salsa romesco o salsa de calçots.
 
Sembla que hi ha molt debat sobre quin és l’origen de la salsa, sobre les quantitats… nosaltres us recomanem que més enllà d’aquests debats culinaris, us deixeu guiar per la mà del cuiner (en aquest cas els nens) i que puguin variar una mica les quantitats en funció dels seus gustos.

 

Ingredients

  • 6 tomàquets escalivats
  • 2 pebrots del romesco escaldats
  • 1/2 cabeça d’alls escalivats
  • 1/2 culleradeta de pebre vermell dolç
  • 15 g d’ametlles torrades
  • 15 g d’avellanes torrades
  • Vinagre
  • Oli
  • Sal
  • Pebre

 
Preparació

Poseu en una batedora els tomàquets sense pell ni llavors, els alls pelats, la polpa dels pebrots, les ametlles i avellanes i el pebre vermell.
Tritureu-ho tot i aneu-hi incorporant l’oli, el vinagre, sal i pebre

Font original de la recepta: Institut Català de la Cuina

 

XatonadaI ara que tenim la salsa, quins plats podem fer amb ella? Us donem algunes idees i com sempre, us recomanem que deixeu córrer la imaginació dels infants. Per què no inventar un nou plat al seu gust acompanyat d’aquesta salsa?

  • Xatonada
  • Calçots (es poden fer al foc o al forn)
  • Truita de calçots amb salsa
  • Pizza de calçots amb salsa
  • Verdures al forn am salsa
  • Com a acompanyament de carns i peixos

 
Una bona calçotada en família o amb amics sempre és una festa per tots. Per l’ambient que es genera, pel ritual de sucar els calçots a la salsa, perquè mengem i ens embrutem les mans, perquè mengem amb pitet…… I així és ben fàcil que els nens s’animin a menjar calçots!!!Calçotada

 

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *